打印 上一主題 下一主題

2008多項課程召集 - (7) 高級揚聲器製作班 (已完結)

samuelsum 發表於 2008-1-3 00:48:27 | 顯示全部樓層
又係samuel, 究竟會幾時開班呢?
samuelsum 發表於 2008-1-12 22:31:14 | 顯示全部樓層
1.5 日可以嗎? 我諗要先定下一個時間才可以有討論既餘地, 你們最少要有幾多時間準備

小弟諗住response 2.5    最好有solen或更好既電容

周五晚+周六 砌完, 周日可玩足一日 :wink: ... 當然周一又要再返工搏老命... ops:
samuelsum 發表於 2008-1-14 23:39:02 | 顯示全部樓層
[quote:3f6f40d556="Admin"]日期暫定:

1/Feb 7:30pm - 10pm 和 2/Feb 2:30pm - 7pm

$$ 明天確定...

做好過新年!![/quote]

我個schedule應該okay, 但見你話可以用forest cap, 夾到嗎 :?:  真的想a b 比較一下 :shock:

solen做膽機未必好, 但做喇叭大部份時候都是相當成功  

Sorry, 要轉軚, 轉返clone one sc好o的, 遲少少再玩返2.5
samuelsum 發表於 2008-1-17 00:09:59 | 顯示全部樓層
[quote:626eed34bc="Admin"]日期暫定:

1/Feb 7:30pm - 10pm (FRI) 和
2/Feb 2:30pm - 7pm (SAT)

$$ 明天確定...

做好過新年!![/quote]

How much?  Would you please kindly suggest the details?

If possible, please kindly list out the pre-lim. price for upgrade of either Solen or Forest Cap.

Thanks a lot.  :wink:
samuelsum 發表於 2008-1-22 17:57:54 | 顯示全部樓層
Hi William,

我要晒3 樣upgrade, 橫掂都俾股市搞掂o左 :evil: , 都係一次過好o的
不過, 我諗我最快今晚或聽朝先得閒過數 (1000訂金)...

到時, 我會好似上次後級班咁, 俾支票

還有, 就是留返隻火牛俾我, 我部新前級(書房用)

謝謝

Samuel
samuelsum 發表於 2008-1-23 12:09:09 | 顯示全部樓層
[quote:15d05116c0="Sam_Sam"]Hi William,

我要晒3 樣upgrade, 橫掂都俾股市搞掂o左 :evil: , 都係一次過好o的
不過, 我諗我最快今晚或聽朝先得閒過數 (1000訂金)...

到時, 我會好似上次後級班咁, 俾支票

還有, 就是留返隻火牛俾我, 我部新前級(書房用)

謝謝

Samuel[/quote]

剛入了數, 你查查hsbc個賬戶...我會盡快send返張atm receipt俾你

昨日忘記講, 我都係要酸枝色, 因為我用木器傢俱用配色
samuelsum 發表於 2008-2-3 01:33:19 | 顯示全部樓層
多謝kk + william的幫忙; 對speaker相對唔錯

當然, 也要感謝其他同學仔的幫忙, 希望再見到大家又繼續開開心心一齊玩

返到屋企, 只睇到熱刺對曼聯的最後十五分鐘, 但都是非常值得 :wink: 唯一美中不足就係熱刺差少少會擊敗曼聯 :evil:
samuelsum 發表於 2008-3-8 01:02:52 | 顯示全部樓層

Notes 上的hyperlink

因為個pdf文檔有問題, 以使所有hyperlink都死掉

請kk 幫忙羅列出notes上所有的hyperlink... 好奇怪, 為什麼其他同學不提出來呢 :?:

(i) 2nd Step.... (page 18 - 1st line)
(ii) PC Software from 漫步者(page 19)
(iii) Crossover simulator (p.20)

還有缺少了以下的算式 :roll:
formula missing for the calculation of cross-over point

在上完kk你的課之後, 小弟去公共圖書館借了loudspeaker design cookbook, 真係好正, 可以學到點用simulator; 但kk的講解非常concise, 會易明好多