打印 上一主題 下一主題

大家有冇興趣出來吃飯, 吹水, hifi經

samuelsum 發表於 2008-7-9 19:55:01 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
8) 如題, 有冇人會冇興趣...
當然是自費, 但可以請kk, modi同william; 還有uncle

尤其是上過堂, 麻煩過以上大大的人仕

大家發表下呀!
 樓主| samuelsum 發表於 2008-7-10 23:23:58 | 顯示全部樓層
BBQ -
自助餐 - SamSam
酒樓包房二三檯 - SamSam
JA90K

:wink: 大家快o的來鎖定
 樓主| samuelsum 發表於 2008-7-18 18:41:42 | 顯示全部樓層
請問你o地係咪考thx, 到時食飯分享下內容

我知道最近國內有開thx, 由美國佬親自教...

當然, 我根本無時間去學啦!  想知道多o的o野

講返食飯, 不如鎖定自助餐... (好多人都比較prefer依個)
時間方面, 建議八月初, 但我都係睇大圍

唉...之後我又要返學, 九月先未咁忙 - 你o地o的堂都唔知會唔會又撞
 樓主| samuelsum 發表於 2008-7-20 11:28:48 | 顯示全部樓層
[quote:16866fe06a="kk_ho"]All,

7-Aug-2008 (Pre Celebration of KK birthday)

鎖定 Dinner 自助餐

Place : TST / MK , price around $250~$300 per head.

Special guest : Jimmy Lam, HDAV, EZONE, AV Magazine, AV bi-weekly, Paktsun, Small Chan (AVWALKMAN), not confirm, will try my best.

Please register here:
1. KK.HO & Wife
2. Harry
3. SamSam
4.[/quote]
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-3 12:13:59 | 顯示全部樓層
kk, 還是好少人...  會唔會"唔夠人, 唔開飯..."
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-6 14:21:28 | 顯示全部樓層
[quote:b136c8df10="kk_ho"]Absolute 去
Let meet at 7:00pm Mon Kok MTR station.

I at HK this thursday, sure no fly aeroplane or delay.

Sure is Chinese style la (Restruant).

Please drop your name here again:
1. KK.HO 93067521
2. Harry Poon 9132-3683
[/quote]
3. SamSam 8116-2474
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-7 11:14:57 | 顯示全部樓層
有冇諗過去邊到食呀!!! 要去之前諗諗, 旺角超多人......

介紹下一o的比較穩陣少少的店...因為小弟成日都要响旺角...

西餐廳
自從朗豪坊間地中海菜摺o左之後, 加埋女人街既dates好似退步o左, 一時間都諗唔到旺角有咩好食既西餐,

California Pizza Kitchen
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15654
鑽石餐廳 D.i.F. Cafe (零件舖樓下)
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=11131

最後, 都可以諗下雅蘭間pokka, 或者意粉屋 (但太普通, 太連鎖店)

中菜
粵江春 (都貴貴地)
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=12825
利苑 (比較穩陣, 貴o的啦)
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=1859
品味人生中國廚房
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15451

經濟少少又穩陣的, 可以去潮樓 / 上樓 / 稻香 (又係大集團, 唔會有特別)

漏了王家沙, 人少點菜都可以...上海o野, 雖不及太古城果間好食, 但旺角o的舖頭大部份都比較差少少...
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-7 15:24:11 | 顯示全部樓層
[quote:e8450c582e="kk_ho"]If people < = 8, then 西 餐, else Chinese style restruant.

Please drop your name here again:
1. KK.HO 93067521
2. Harry Poon 9132-3683
3. SamSam 8116-2474
4. bbleung 9602-5151
[/quote]

幫bbleung兄留位

不如先定下exact的集合點, 建議地底中間位的DHL, 人少o的
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-8 18:25:17 | 顯示全部樓層
得咁少人真係...唉!!!
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-8 19:01:30 | 顯示全部樓層
[quote:c3cb2b30f9="Sam_Sam"]得咁少人真係...唉!!![/quote]

但鐵定照食...8pm...旺角mtr等, 到就sms俾kk
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-19 20:22:00 | 顯示全部樓層
: 係wow, 不過過o左

不如下次有活動, (少人的話) 我都可以sponsor下一兩枝靚餐酒

太多人的話, 買唔到起咁多好o野就不如唔飲

kk sir, 你飲唔飲o家  :?:
 樓主| samuelsum 發表於 2008-8-27 17:23:27 | 顯示全部樓層
願聞其詳... ops:
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-7 23:16:07 | 顯示全部樓層
大家住邊頭呀!  

其實, 找一個交通方便的地點...不太貴的食館...應該都會多o的人响應

我會建議九月尾...
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-12 11:57:34 | 顯示全部樓層
[quote:9973c8d25d="kk_ho"]OK la.

Please post the name here

KK & Wife
Small Chan from AVwalkman (will confirm later)

Discussion topic:
Share of your purchasing CD at this month.
Any DIY topic.
More...[/quote]

應該暫時未發現時間上有問題

1. KK & Wife
3. SamSam
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-17 16:11:15 | 顯示全部樓層
#-o  好似又玩開枱咁 :?:

好鬼眼瞓, 溫書都無咪點瞓...希望一陣考試攪得掂啦
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-24 22:22:23 | 顯示全部樓層
[quote:67d7446d3a="Deep Sea"]26-Sep-2008

1. KK & Wife
3. SamSam
4. hpn
5. DeepSea[/quote]

成唔成事, 成事的話去邊度食 :!:  :?:
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-26 15:21:45 | 顯示全部樓層
Dear all,

I have asked him by SMS.  I think he will contact me or post message here.  Wait...

Thanks.
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-26 16:40:05 | 顯示全部樓層
Let's fix the place / time fiest
7.15PM
C 及 e 出口中間的票務處

建議上海菜
1. 花滿樓
2. 上樓

any food is okay.  Just have these in mind.
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-26 17:01:48 | 顯示全部樓層
可能大家都會覺得上海野太肥, 諗諗其他
 樓主| samuelsum 發表於 2008-9-27 00:05:51 | 顯示全部樓層
一個月一次的聚會,今次去了旺角洗樓,行o左好多間影音舖

但下次十月三十一日的飯局,建議先訂一個吹水主題--如我最喜愛的cd,並拎埋出來吹下

又或者我心中最喜愛的某hifi名器等等...使到大家更充實嘛
 樓主| samuelsum 發表於 2008-10-29 13:50:47 | 顯示全部樓層
十月三十一日的深水土步飯局... 好似冇人出過聲...

喂喂, 有冇人回應呀!!!
 樓主| samuelsum 發表於 2008-10-30 10:15:03 | 顯示全部樓層
大哥, 好似得我同你, 上次得果4個....再上次有得果4個...

真係心淡... 反而其他酒友, 波友; 食飯永遠易約過hi-fi友

hi-fi友最易約的就是家訪, 一句有好o野聽...就成間屋塞滿人
 樓主| samuelsum 發表於 2008-10-31 00:24:35 | 顯示全部樓層
KK Sir,

黃金我好熟, 三個人就唔係太想出來; 又唔係hifi / 唱片related.

你又講衰o野...

昅女...  大部份風褸包住 ... 就算唔包住 - 通常都係 ---- 唔畫直線圖, 費事俾人話
唉,高登有中間田有一兩件;但夜都未必响樹,反而賣mon果兩間都有一兩個妹妹

地庫近地鐵第一間Accessories個老闆娘,周五晚都會出現,算ok但日漸殘 (service就一個字 - 寸)
反而最近賣書,有個好可愛四眼妹妹,做事非常有幹勁...唔錯
 樓主| samuelsum 發表於 2008-10-31 19:00:13 | 顯示全部樓層
今日簡直黑爆, 而家還响公司睇實個同事, 等佢俾o的數據我用... 搞o左成日錯完一次又一次...

快deadline, 今晚萬勝節都要响公司過...   :evil:  嘔血 (都唔知有冇機會醫下個肚)

要等佢做完我先有得做, 不知所謂...
 樓主| samuelsum 發表於 2008-11-19 14:13:08 | 顯示全部樓層
不如聖誕節一鑊搞大佢, 而家早少少講下時間...

十一尾/十二月中找個日子, 食返餐勁ga la...

講得兩講都十二月啦 :!: