打印 上一主題 下一主題

Shan Ling CD300

faisir 發表於 2006-9-10 19:11:33 | 顯示全部樓層
: 收到了陳先生的精心制作!正!
要贊陳先生幫我改部cd300!
加埋他自制的xlr線,真攞命!!
很高興識到一位專業發燒友教我很多音響知識!!
faisir 發表於 2006-9-15 00:51:45 | 顯示全部樓層
陳先生的心機制作cd300絕對要推介!
用了一星期,曰夜播3小時,昨曰終於開始開聲了!我相信還可以進步,
條線xlr用料很好!嬴了我家中幾千元的線!
我的朋友在我家聽過後都目定口呆!
:shock:
faisir 發表於 2006-9-16 00:10:16 | 顯示全部樓層
有興趣你的單晶銀訊號線!
可否做xlr呢?幾多錢呢?
rca又幾多錢呢?(1.5m)
faisir 發表於 2006-9-16 00:19:40 | 顯示全部樓層
[quote:cb7859520f="chan000"]faisir兄
聲音一定會越來越好,盡量發揮器材的效能,有時間再到你家聽聽!
單晶銀訊號線已到,你有無興趣?
chuen兄
我才疏,你問既問題我要查下才可答你![/quote]

找一天到我家試單晶銀訊號線啦!
越諗越有興趣!
faisir 發表於 2006-9-18 00:23:25 | 顯示全部樓層
今早遇到難題(CD機原來燒了Fuse),好在陳先生的專業意見!唔該哂,6元一粒搞掂了!
想問下,係咪如果靚D那種$250(唔記得牌子)一粒真的會好點嗎?
幫助有幾大呢?
原來原庒跟機真係很差,只是五亳子一粒!(Fuse線身很幼和單薄)
現在期侍你的單支銀線!
faisir 發表於 2006-9-18 01:09:37 | 顯示全部樓層
[quote:5143a210b0="chan000"]$250 一粒我就唔買,吃一餐好的重好。
星期三5時後啦!你可以嗎?我驚你中毒身亡
silver RCA and silver speaker cables!
唔買都要聽下佢既利害!當然好的咪...........[/quote]

好,盡量安排!聽下係咪真係咁毒先!
faisir 發表於 2006-9-18 09:31:35 | 顯示全部樓層
[quote:a1b10f7666="DUALXEON"]我可否參加.[/quote]

當然可以啦!歡迎歡迎!
但我要安排一下!(因為可能有嘢做)(星期二晚答大家啦)
faisir 發表於 2006-9-20 00:45:44 | 顯示全部樓層
[quote:a9a2841303="chan000"]明天(星期三)的約會怎樣?[/quote]

剛剛回家!唔好意思,明晚有工作! 改星期六可以嗎?
faisir 發表於 2006-10-14 00:40:58 | 顯示全部樓層
陳先生,本星期曰(15)中午12點得閒嗎?期侍CD機又升級了!
faisir 發表於 2006-10-14 12:24:05 | 顯示全部樓層
Thankyou!!