打印 上一主題 下一主題

Shan Ling CD300

chuen 發表於 2006-9-12 12:50:52 | 顯示全部樓層
我都係cd300既新用家,全原裝我已經覺得好滿意...但係人就係唔種唔會知足既動物.我都好想聽下摩咗之後既分別...唔知有無機會呢??
chuen 發表於 2006-9-13 02:36:22 | 顯示全部樓層
見到個個摩得噤高興,自己都想摩下,不過真係要想清楚先買料,家有大小,一個人搵幾個人食....哎....都係diy條xlr轉rca線玩住先喇..陳先你有幫手摩機架..見你用料噤重手,唔該指點下呀...
chuen 發表於 2006-9-14 16:58:26 | 顯示全部樓層
陳生條線好靚仔喎...我自己都diy左一條不過好樣衰...想問問係唔係要用75ohm線架...另你果條幾錢呀(細佬無乜錢玩貴野).....pm我呀....thx
chuen 發表於 2006-9-15 01:03:53 | 顯示全部樓層
多謝陳先生噤快回覆,我都好有興趣不過今個月先買部機,無晒錢囉....下個月先有額haha..
chuen 發表於 2006-9-15 01:15:54 | 顯示全部樓層
係喇!陳先生想問問部機既增益夠唔夠換opa637呢...因為之前整dac有對637bp淨,如果可以的話買多幾粒落落去,等佢去盡d.....
chuen 發表於 2006-9-16 01:10:31 | 顯示全部樓層
阿陳生真係唔該晒,我未有幫親都噤好對我....其實呢..我都好想摩下部機,不過我又想試下d最簡單既方法,換op同換線我諗係最簡單同直接既方法,因為之前我diy咗逝4395vf既dac落兩粒opa637bp,點知起震熱到不得了,結果都係換番627....所以,家下淨低兩粒637,都幾貴架...成日諗辦法用番..自己又唔識較增益...

其實阿陳生你覺得如果op同電容比較起嚟換邊樣會對音色既影響大d呢??