打印 上一主題 下一主題

opa 627bp in MHZS cd33

kin111kin 發表於 2007-1-16 18:12:40 | 顯示全部樓層
我都想換clock,請問是否把A,B,C,D,E,F拆掉,輸入接G,地接H or J?請各位大大幫忙!謝謝!!!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
kin111kin 發表於 2007-1-18 20:48:52 | 顯示全部樓層
請問ah同am比較那個好?因我的am換了bg fk電容,4X627am+4X627bm和1ppm clock,只能少勝摩改電容,獨立電源千和改了1ppm clock的philips cd 950,到底還有什麼地方可以改善?(我用光纖,因我怕用同軸會有音色改變,影響比試結果)請指點!
kin111kin 發表於 2007-1-20 18:05:35 | 顯示全部樓層
果位0.1uf電容好似用0黎將2位單運放轉雙運放線路時可能會產生雜訊而把它消除,如將它改成1uf就會cutopa627的特點(華麗的高頻),失去它的特性,唔知我講得
o岩唔o岩?
kin111kin 發表於 2007-1-24 19:06:39 | 顯示全部樓層
AD797好似係單運放而OPA2604是雙運放
kin111kin 發表於 2007-1-25 21:33:16 | 顯示全部樓層
老爺機,金仔E202,飛記cd950(OPA627BP*4,換電容和1ppm clock),AR 11
電腦用安橋聲卡>麗特DAC-AM(OPA627BP*+4OPA627AM*4,換電容和1ppm clock)>NAD3020E>CHANIO(換分音電容,箱內接線)
雖然全部老爺cheap機,但都好滿意!
聽講隻Musiland MD10好勁,CD66勁摩$5000元後都輸條街,而且還未摩改,唔知LITE 72(一聽難忘版)同佢有無得輝?我用緊LITE DAC AM,同PHILIPS CD950只能打成平手
kin111kin 發表於 2007-1-27 13:31:44 | 顯示全部樓層
其實有無作大,見佢入面的料好雞,如果摩佢,咁萬幾元的DAC都唔夠佢輝,有無咁勁呀!真係要聽o下,早排好似做緊特價,唔知完未?