查看: 18454|回復: 38
打印 上一主題 下一主題

sorry!

hifi1663 發表於 2007-3-24 21:00:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
sorry!
stephen2k 發表於 2007-3-25 00:16:52 | 只看該作者
你真係少上來個網站, 好多大哥都話唔好買平盤, 你又唔聽, 一 Q 到位, Wadia啦
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-25 13:51:46 | 只看該作者

sorry!

sorry!
stephen2k 發表於 2007-3-25 18:27:03 | 只看該作者
點算馬後砲呢, 我都冇叫你買CD33E, 夢幻之星的cd 機, 你這部是最平, 在這個網站, 好多大哥建議買wadia , 唔係我話

我建議你加DAC 啦, 一定會有驚喜, 千其唔好浪費公錢摩你部CD33E啦
dynamicdog 發表於 2007-3-26 19:05:03 | 只看該作者

Re: 請教影音分家的問題???

你部機有Bug! 搵KK Sir 搞搞佢啦

[quote:c720d75e1a="hifi1663"]各位您好!小弟hifi1663,先前寫過文章,來請教有關HIFI的問題,得到了好多關於音響的寶貴意見,跟據您們的意見,影音要分家,我就買了一部純CD的CD PLAYER機來聽,牌子是(夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好,加上升頻處理方面,(44.1KHZ和88.2KHZ和176.4KHZ),我猛噤升頻D掣,都冇反應,音色一樣,冇加冇減,我想請問聲,是否我部CD33E機有捐壞?點解噤升頻的掣,都沒有反應,音色一樣,冇升冇降,請各位前輩,俾些意見!多謝!唔該! :shock:[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-26 19:08:33 | 只看該作者

不如掉落海算了, 無眼屎仲乾淨
:
[quote:9937660731="hifi1663"](夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好[/quote]
stephen2k 發表於 2007-3-26 21:21:01 | 只看該作者

cd33E 我都聽過, 音場很窄, 唔離箱, 不過仟幾蚊, 算係入門級, 掉落海破壞地球唔係太好, hifi 1663 你係時候升級

[quote:ce510cf099="dynamicdog"]不如掉落海算了, 無眼屎仲乾淨
:
[quote:ce510cf099="hifi1663"](夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好[/quote][/quote]
stephen2k 發表於 2007-3-26 23:04:53 | 只看該作者
點解hifi1663冇再上來
DUALXEON 發表於 2007-3-27 00:03:06 | 只看該作者
人地上到來大家一齊開心,凈你2條友玩,又叫人去填海.上來都隱形,下次吾好.

[quote:45721e8ed3="stephen2k"]點解hifi1663冇再上來[/quote]
stephen2k 發表於 2007-3-27 13:16:16 | 只看該作者
dualxeon 大哥, 我哋好c文啦, 最少冇講過粗口

[quote:21621b9e01="DUALXEON"]人地上到來大家一齊開心,凈你2條友玩,又叫人去填海.上來都隱形,下次吾好.

[quote:21621b9e01="stephen2k"]點解hifi1663冇再上來[/quote][/quote]
stephen2k 發表於 2007-3-27 13:17:35 | 只看該作者

bug, 唔通kk sir 係 IT Programmer ?

[quote:6bd00a41d0="dynamicdog"]你部機有Bug! 搵KK Sir 搞搞佢啦

[quote:6bd00a41d0="hifi1663"]各位您好!小弟hifi1663,先前寫過文章,來請教有關HIFI的問題,得到了好多關於音響的寶貴意見,跟據您們的意見,影音要分家,我就買了一部純CD的CD PLAYER機來聽,牌子是(夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好,加上升頻處理方面,(44.1KHZ和88.2KHZ和176.4KHZ),我猛噤升頻D掣,都冇反應,音色一樣,冇加冇減,我想請問聲,是否我部CD33E機有捐壞?點解噤升頻的掣,都沒有反應,音色一樣,冇升冇降,請各位前輩,俾些意見!多謝!唔該! :shock:[/quote][/quote]
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-27 14:01:40 | 只看該作者

sorry!

sorry!
stephen2k 發表於 2007-3-27 17:19:40 | 只看該作者
hifi1663 兄, 加DAC 啦, 大約都係幾但蚊, 包有驚喜, 加咗唔掂隨時歡迎你來踢館
DUALXEON 發表於 2007-3-27 22:27:09 | 只看該作者

Re: 影音分家

MICHAELCHUNG,用你部安橋SR603聽收音機.

[quote:d194b8bd17="hifi1663"]又冇錢!又發燒!鍾意聽音響!有嘜解救? :shock:[/quote]
modi 發表於 2007-3-27 23:35:17 | 只看該作者

[quote:e4f8daca49="hifi1663"]又冇錢!又發燒!鍾意聽音響!有嘜解救? :shock:[/quote]

http://www.hififever.com/forum/viewtopic.php?t=1237

這機的聲不錯的,只是功率較細。
stephen2k 發表於 2007-3-28 00:29:38 | 只看該作者

聽收音機都要靚聲, 果然係發燒友

[quote:1627de1ac3="DUALXEON"]MICHAELCHUNG,用你部安橋SR603聽收音機.

[quote:1627de1ac3="hifi1663"]又冇錢!又發燒!鍾意聽音響!有嘜解救? :shock:[/quote][/quote]
fwy008 發表於 2007-3-28 01:25:40 | 只看該作者
hifi1663 兄你好,本人也是用CD33E的,此機不過仟幾蚊, 算係入門級,但不只於連幾佰蚊部DVD機都不如,首先佢係膽CD機,你要煲二三十個鐘先會好聲D,其次換條好少少電源線都有好大幫助,同你說升頻問題,此機在播放時不能升頻的,你先停播後才可以升或降頻的,同玩音響平有平玩,貴有貴玩,希望玩得開心D就可以.
DUALXEON 發表於 2007-3-28 02:41:20 | 只看該作者
開始有味及廣告來.Stephen大哥我閃先,免有口舌之爭,贏了無為,你自己悻衫.
stephen2k 發表於 2007-3-28 09:12:28 | 只看該作者
部機噤屎都有人會買

[quote:8568f58f8e="DUALXEON"]開始有味及廣告來.Stephen大哥我閃先,免有口舌之爭,贏了無為,你自己悻衫.[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-28 14:26:22 | 只看該作者
呢位大哥, 你真係講笑啦

部機要: 要煲二三十個鐘先會好聲D,其次換條好少少電源線都有好大幫助

煲完二三十個鐘, 都唔會識飛, 最多無咁硬聲,

換條好少少電源線? $5-600 or $5-6000? 換機升級算吧, 仲實際

[quote:07fa173eeb="fwy008"]hifi1663 兄你好,本人也是用CD33E的,此機不過仟幾蚊, 算係入門級,但不只於連幾佰蚊部DVD機都不如,首先佢係膽CD機,你要煲二三十個鐘先會好聲D,其次換條好少少電源線都有好大幫助,同你說升頻問題,此機在播放時不能升頻的,你先停播後才可以升或降頻的,同玩音響平有平玩,貴有貴玩,希望玩得開心D就可以.[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-28 14:29:05 | 只看該作者
驚咩?

Hi Fi Fever 網友好斯文, 唔會有口舌之爭

要嘈交, 要小人, 去 r33啦

[quote:32b53841d6="DUALXEON"]開始有味及廣告來.Stephen大哥我閃先,免有口舌之爭,贏了無為,你自己悻衫.[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-28 14:30:36 | 只看該作者
stephen2k大哥,
我地繼續叫1663換機, 買Wadia

[quote:7a7042bc66="stephen2k"]部機噤屎都有人會買

[quote:7a7042bc66="DUALXEON"]開始有味及廣告來.Stephen大哥我閃先,免有口舌之爭,贏了無為,你自己悻衫.[/quote][/quote]
stephen2k 發表於 2007-3-28 16:55:24 | 只看該作者
最少都要買581, 七皮嘢
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-28 22:26:13 | 只看該作者

sorry!

sorry!
stephen2k 發表於 2007-3-28 22:37:58 | 只看該作者
dynamic dog , dualxeon 大哥, 俾一些專業意見啦, michael chung 想知
stephen2k 發表於 2007-3-29 23:04:01 | 只看該作者
不如找你部機去阿九屋企試試
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-30 12:21:48 | 只看該作者

sorry!

sorry!
stephen2k 發表於 2007-3-30 16:51:17 | 只看該作者
觀塘有處地方, 你可以拿機上去試, 如你有興趣的話, 時間和地址pm 你
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-30 17:05:51 | 只看該作者

sorry!

sorry!
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-30 18:24:12 | 只看該作者

sorry!

sorry!
stephen2k 發表於 2007-3-30 19:24:25 | 只看該作者
大佬, 你唔係講我呀, 我只是一位hifi 發燒友, 自己有工作的, 我喜歡上來只是交流

一吓意見, 自己一個人聽歌會好悶, 係唔係
8)

你睇咗這個網噤耐, 個佬闆當然係搵錢, 不過係教人DIY, 佢哋好

少叫人買有牌子的機, 就算你出去旺角添X 或百利X大廈, 你以為佢哋

唔叫你買嘢呀, 我來問你, 你上年買咗什麼HIFI 器材呢, 我敢講我買得多過你

stephen2k 發表於 2007-3-30 19:33:30 | 只看該作者
玩hifi 係講整体性, 好難話有靚speaker 或 cd 機就大曬

你不如講吓你成套機係什麼東東, 平日鍾意聽什麼音樂
 樓主| hifi1663 發表於 2007-3-30 20:22:00 | 只看該作者

sorry!

sorry!
angus 發表於 2007-3-30 23:55:34 | 只看該作者
兩位大哥唔貴的機也不介紹! =D>  =D>  =D>
pure_hi-fi 發表於 2007-3-31 12:54:57 | 只看該作者

Re: 原來這個綱站!!!???

你都白痴, 我們全都是做生意!
你又做邊行生意?

又無人賣野俾你

無錢唔好上網睇野

真係唔歡迎你光臨我們Hi Fi Fever 大家庭

GET OUT!

[quote:56f93c7eab="hifi1663"]您好!我是hifi1663,我現在發覺這個綱站都是做生意的!好難講!唔歉錢,怎生存落去呢? :shock:[/quote]
ky 發表於 2007-3-31 19:03:57 | 只看該作者

Re: 原來這個綱站!!!???

我估你聽Mp3 都一樣, 唔好再玩Hifi 啦, 亦都唔好上這個網, 因為佢收你錢

[quote:03a4472e1f="hifi1663"]您好!我是hifi1663,我現在發覺這個綱站都是做生意的!好難講!唔歉錢,怎生存落去呢? :shock:[/quote]
ky 發表於 2007-4-1 20:44:01 | 只看該作者

你聽唔出分別, 應該先去看醫生, 睇睇對耳先

[quote:f8d48ca712="hifi1663"]各位您好!小弟hifi1663,先前寫過文章,來請教有關HIFI的問題,得到了好多關於音響的寶貴意見,跟據您們的意見,影音要分家,我就買了一部純CD的CD PLAYER機來聽,牌子是(夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好,加上升頻處理方面,(44.1KHZ和88.2KHZ和176.4KHZ),我猛噤升頻D掣,都冇反應,音色一樣,冇加冇減,我想請問聲,是否我部CD33E機有捐壞?點解噤升頻的掣,都沒有反應,音色一樣,冇升冇降,請各位前輩,俾些意見!多謝!唔該! :shock:[/quote]
keniche 發表於 2007-4-2 12:08:43 | 只看該作者

身家問題

HI-FI1668,我有感想,平有平玩,身家問題,冇得七八千都聽吾入耳既話,我都要收皮咯,我用緊原價4900既(二手)Cayin CD22,隨時一按升頻,著藍燈,感覺濃密了一點,
膽/石級出,評論讚到飛起,用料強,足,12Kg!我還換了德律風根cce88膽,但.......平日我還是愛用那Denon dvd2910來聽歌,(也用過CA 640c V2 賣了),乜都假,耳聽收貨!自已岩聽算了,話煲機煲膽,改到幾多?先天性重要多了。
stephen2k 發表於 2007-4-2 12:45:58 | 只看該作者

Re: 身家問題

keniche 兄, 我認為條友係玩嘢, 唔駛同佢講, 話唔定都係做馬

[quote:c81235f3ca="keniche"]HI-FI1668,我有感想,平有平玩,身家問題,冇得七八千都聽吾入耳既話,我都要收皮咯,我用緊原價4900既(二手)Cayin CD22,隨時一按升頻,著藍燈,感覺濃密了一點,
膽/石級出,評論讚到飛起,用料強,足,12Kg!我還換了德律風根cce88膽,但.......平日我還是愛用那Denon dvd2910來聽歌,(也用過CA 640c V2 賣了),乜都假,耳聽收貨!自已岩聽算了,話煲機煲膽,改到幾多?先天性重要多了。[/quote]