查看: 12058|回復: 10

Very Nice CDs / 值得推薦的 CD

alfcat 發表於 2007-8-9 17:26:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
今日得閒, 訂了幾隻CD來聽聽. 後果非常唔錯, 值得推薦給大家.

我真係唔知道有紫 CD 的, 今次真是大開眼界. 紫 CD 的後果此銀 CD 明顯好!
最得意是一套 CD 內有齊銀 CD 和紫 CD.

Being idle today, I go ahead and ordered some CDs. After listening for a while, I strongly recommend these CDs to you. Very very good sound quality and recording techniques (at least to me, ha..ha.)

I didn't know that there are "purple" CDs. I think the logic behind is to reduce the reflection. You got both Silvery and the Purple CD in one package. The Purple one is far superior to the silver one.

Hope you guys enjoy.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

相關帖子

dreamaker 發表於 2007-8-12 12:08:07 | 顯示全部樓層
thanks
DUALXEON 發表於 2007-8-12 12:15:27 | 顯示全部樓層
 樓主| alfcat 發表於 2007-8-12 15:34:13 | 顯示全部樓層
DualXeon 兄,

有好多隻碟係度, 但看不清楚. 好似有幾隻是同一 series. 可否告知是什麼碟?
DUALXEON 發表於 2007-8-12 21:11:48 | 顯示全部樓層
cat sir

如果你有機會見到喜觀句目買隻珍藏.聴過MFSL 出品CD才知靚聲是何物.
該用戶已被刪除
fy 發表於 2007-8-13 16:26:45 | 顯示全部樓層
[quote:693b074e7d="DUALXEON"][/quote]

睇到流晒口水......

=P~  =P~  =P~  =P~  =P~
 樓主| alfcat 發表於 2007-8-13 17:51:48 | 顯示全部樓層
哦 ...

Hi Fi 之路, 真是要跟各位多多學習.

DualXeon 兄所講到之 MFSL CDs 真係一點也不便宜 ... 相片中是否兄台所有之珍藏?

"如果你有機會見到喜觀句目買隻珍藏 ..."
                         ^^^^^^^^^^^

抱歉, 唔係好明 ...
請指教
DUALXEON 發表於 2007-8-13 19:09:39 | 顯示全部樓層
Cat sir

現在 MFSL CDs 真係一點也不便宜 ...,所以見到自己喜觀碟(句目)才買.不是每隻碟自己都咁聽免浪費$.

Hi Fi 之路,識了Stephen大哥及九哥才知道自己吾入流. :cry: 我都在學習中,講成績我包尾.
 樓主| alfcat 發表於 2007-8-14 10:45:51 | 顯示全部樓層
十幾年前學人聽 Hi Fi, 得閒買兩本 What Hi Fi, Hi Vi 睇吓, 以為自己知唔少嘢. 人大了, 先知道自己是井底之蛙 ..... ops:

不過唔知唔夠班, 自以為是就一世都無進步 .... 做我們這一行最顯眼. 學生細時教他們這樣那樣 .... 他們大了, 教番我們轉頭 ... 哈哈. 今日識的東西, 很多都是我的學生教番我的 .... 8)
stephen2k 發表於 2007-8-14 11:13:44 | 顯示全部樓層
[quote:a02106d855="DUALXEON"]Cat sir

現在 MFSL CDs 真係一點也不便宜 ...,所以見到自己喜觀碟(句目)才買.不是每隻碟自己都咁聽免浪費$.

Hi Fi 之路,識了Stephen大哥及九哥才知道自己吾入流. :cry: 我都在學習中,講成績我包尾.[/quote]

大哥, 咪玩啦, 你和阿九大哥先係天下無敵, 我d只係九流嘢, 講真我想跟你哋學習搵錢先