查看: 11915|回復: 14

有無人會買李克勤演奏廳CD?

fy 發表於 2005-11-30 13:36:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
ewcl 發表於 2005-11-30 14:04:05 | 顯示全部樓層

Re: 有無人會買李克勤演奏廳?

[quote:9076e950e0="fy"]有無人會買李克勤演奏廳?[/quote]

知唔知幾錢呀/ :
 樓主| fy 發表於 2005-11-30 15:38:37 | 顯示全部樓層

明天出,唔知幾錢!
ewcl 發表於 2005-11-30 15:54:50 | 顯示全部樓層

Re: 有無人會買李克勤演奏廳CD?

[quote:045454b892="fy"]明天出,唔知幾錢![/quote]

是不是vcd呀? :cry:
 樓主| fy 發表於 2005-11-30 16:01:44 | 顯示全部樓層

唱片特點
- 以雙面DADC(Dual Disc),一面為CD,背面為DVD。
- 唱片十首歌於Hall內,歌者與音樂家同步錄音。
- 聯同四位國際級音樂大師,炮製極高音樂成就的唱片。包括龍向榮博士(敲擊)、
譚寶碩先生(洞簫、笛子)、霍世潔女士(二胡)、黃蒙拉先生(小提琴)。
- DVD以dts 5.1 surround,擺脫二聲道傳統,盡用5聲道擺放樂器。
- 在Hall環境內同步錄音。
- 李克勤利用特別膽咪收錄部分歌曲。
- Video以1080拍攝。
環球唱片出品
ewcl 發表於 2005-11-30 16:07:22 | 顯示全部樓層

Re: 有無人會買李克勤演奏廳CD?

[quote:5ce4a4a633="fy"]唱片特點
- 以雙面DADC(Dual Disc),一面為CD,背面為DVD。
- 唱片十首歌於Hall內,歌者與音樂家同步錄音。
- 聯同四位國際級音樂大師,炮製極高音樂成就的唱片。包括龍向榮博士(敲擊)、
譚寶碩先生(洞簫、笛子)、霍世潔女士(二胡)、黃蒙拉先生(小提琴)。
- DVD以dts 5.1 surround,擺脫二聲道傳統,盡用5聲道擺放樂器。
- 在Hall環境內同步錄音。
- 李克勤利用特別膽咪收錄部分歌曲。
- Video以1080拍攝。
環球唱片出品[/quote]

如果好似陳潔麗的cd一樣賣$4X 就好啦.(包好銷量) :
stallone 發表於 2005-12-1 03:03:26 | 顯示全部樓層
買硬
ewcl 發表於 2005-12-1 09:49:54 | 顯示全部樓層
[quote:9ef9d4509c="stallone"]買硬 [/quote]

唔知幾錢呢 :
hifiocto 發表於 2005-12-1 10:04:47 | 顯示全部樓層
希望有人買左出報告啦 ~~~
nelson 發表於 2005-12-1 11:11:30 | 顯示全部樓層
我諗如果有去試播會,就一定會買。
ewcl 發表於 2005-12-1 15:09:01 | 顯示全部樓層
[quote:a9d7ff3f4f="HiFi八爪魚"]希望有人買左出報告啦 ~~~[/quote]

聽講賣$9x幾元 :
ewcl 發表於 2005-12-2 11:51:45 | 顯示全部樓層
[quote:604cd33903="ewcl"][quote:604cd33903="HiFi八爪魚"]希望有人買左出報告啦 ~~~[/quote]

聽講賣$9x幾元 :[/quote]

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

有無人買左呀......................................................................... :  :  :  :
Vincent06 發表於 2005-12-2 15:13:32 | 顯示全部樓層
真希望快d有人買左碟之後報告一下這隻碟之 Quality 啦 ~~~  :
dobemodog 發表於 2005-12-2 15:22:55 | 顯示全部樓層
用DTS96/24約38分鐘睇完全碟歌曲(未計Bonus),係我今年買本地碟最滿足一次,如果你睇完Bonus,就知環球唱片今次好有誠意製作本地唱片史上的突破。眾人皆知張學友曽經想做的意念,可惜佢未能第一個做到。
nelson 發表於 2005-12-5 17:21:44 | 顯示全部樓層
我已經買左啦!
隻碟好正,超清!
隻碟現場感十足,我本人覺得$100係超值!