搞搞震同好會

eso700 發表於 2009-5-7 23:01:13 | 顯示全部樓層
[quote:e299e336ea="timmywan"]我都好想快D聽到你對喇叭開聲[/quote] x 2
eso700 發表於 2009-5-7 23:06:07 | 顯示全部樓層
大草所講, 人間有情................ 在危難中肯伸出援手, 才是真正朋友
=D>
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-7 23:27:07 | 顯示全部樓層
LMS的控製視窗.

樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-7 23:30:39 | 顯示全部樓層
[quote:c9c0b697e4="esoteric"]大草所講, 人間有情................ 在危難中肯伸出援手, 才是真正朋友
=D>[/quote]

你唔係特登賣來睇!!!!!!! :shock:
eso700 發表於 2009-5-7 23:40:03 | 顯示全部樓層
[quote:8683e74357="AlexWong09"][quote:8683e74357="esoteric"]大草所講, 人間有情................ 在危難中肯伸出援手, 才是真正朋友
=D>[/quote]

你唔係特登賣來睇!!!!!!! :shock:[/quote]

當然特登買喇....  8)
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-7 23:41:01 | 顯示全部樓層
純銅鍍鉻,好難影呀! :evil:

樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-7 23:44:32 | 顯示全部樓層
還有.......黑蚊蚊..........典搗? :evil:

sixteenlau 發表於 2009-5-8 00:32:22 | 顯示全部樓層
[quote:3f1bde9c3b="esoteric"][quote:3f1bde9c3b="timmywan"]我都好想快D聽到你對喇叭開聲[/quote] x 2[/quote]x3
sixteenlau 發表於 2009-5-8 00:35:20 | 顯示全部樓層
Alex

點解部Linearx和QC amp同以前部唔同左樣?
wensontony 發表於 2009-5-8 06:46:26 | 顯示全部樓層
早~~

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
moe 發表於 2009-5-8 13:05:59 | 顯示全部樓層
[quote:86a8500c0a="AlexWong09"]純銅鍍鉻,好難影呀! :evil:

[/quote]
alex兄,純銅鍍鉻靚好多喎  
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-8 13:34:16 | 顯示全部樓層
[quote:54e8b2a58b="moe"][quote:54e8b2a58b="AlexWong09"]純銅鍍鉻,好難影呀! :evil:

[/quote]
alex兄,純銅鍍鉻靚好多喎  [/quote]

moe兄

是的.不過幾難生產,D鍍鉻時常有霞痴....
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-8 13:39:06 | 顯示全部樓層
[quote:d522bd9954="sixteenlau"]Alex

點解部Linearx和QC amp同以前部唔同左樣?[/quote]

十六樓哥

e部新買的,是可以接notebook外出用.

今次部amp用回LMS自家專用產品,和內止左VI BOX,測試內阻等比以前更準確.
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-9 06:00:11 | 顯示全部樓層
早晨

新兩套銅鍍鉻腳釘以登上網站和Ebay.

不過有一套銅鍍鉻太多霞痴,現在係Ebay八拆出售.
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-9 07:46:38 | 顯示全部樓層
http://cgi.ebay.com.hk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260407347168&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item260407347168&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1520%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

對衣套次貨有興趣可PM我. :
cousin 發表於 2009-5-9 08:03:08 | 顯示全部樓層
[quote:dd21d39bdd="AlexWong09"]
今次部amp用回LMS自家專用產品,和內止左VI BOX,測試內阻等比以前更準確.[/quote]
但係兩部size都咁大, 外出用咪要搬屋咁搬?! :?
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-9 08:17:08 | 顯示全部樓層
[quote:379ebe5ad7="cousin"][quote:379ebe5ad7="AlexWong09"]
今次部amp用回LMS自家專用產品,和內止左VI BOX,測試內阻等比以前更準確.[/quote]
但係兩部size都咁大, 外出用咪要搬屋咁搬?! :?[/quote] :roll:
wensontony 發表於 2009-5-9 09:30:44 | 顯示全部樓層
早~~

本帖子中包含更多資源

x
wensontony 發表於 2009-5-9 09:36:19 | 顯示全部樓層
果架腳適應唔到禾家高低不平地板,睇黎要用單點落地先得囉 :wink:
wensontony 發表於 2009-5-9 12:50:42 | 顯示全部樓層

A&B音響架 仿TAOC-MSR-L Type

同A&B訂勝在可選不同木皮,尺寸配襯家居~~

本帖子中包含更多資源

x
wensontony 發表於 2009-5-9 15:44:59 | 顯示全部樓層

有好介紹------>6V6 5W膽後級(泰哥出品)

基本型號所費無幾~~

本帖子中包含更多資源

x
wensontony 發表於 2009-5-9 15:52:51 | 顯示全部樓層

6V6 5W膽後級(泰哥出品)

推高效率604D三子角箱有板有眼

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-9 15:57:57 | 顯示全部樓層
條鋁柱做鍍鉻重正.
cousin 發表於 2009-5-9 17:08:25 | 顯示全部樓層
[quote:db9cf594bc="老五"]果架腳適應唔到禾家高低不平地板,睇黎要用單點落地先得囉 :wink:[/quote]
如改咗最底嗰截, 加羅絲牙用嚟調校平水咪冇有怕囉! :roll:
wensontony 發表於 2009-5-9 17:52:38 | 顯示全部樓層
[quote:b16780b3dd="cousin"][quote:b16780b3dd="老五"]果架腳適應唔到禾家高低不平地板,睇黎要用單點落地先得囉 :wink:[/quote]
如改咗最底嗰截, 加羅絲牙用嚟調校平水咪冇有怕囉! :roll:[/quote]
已經加左羅絲牙用嚟調校平水啦,不過禾地台波浪形,上下差距大,羅絲用8mm唔夠堅,要改到10mm~12mm會好些好.
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-9 19:05:43 | 顯示全部樓層
老吳兄

去左銀行未?
wensontony 發表於 2009-5-10 06:36:13 | 顯示全部樓層
早晨~

本帖子中包含更多資源

x
wensontony 發表於 2009-5-10 06:48:08 | 顯示全部樓層
...在醫院進行激光手術,在和主診醫生溝通之際,才發覺這位年青有為的眼科專家原來是一位音響發燒友......咁0岩 :-k  :
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-10 07:07:38 | 顯示全部樓層
早晨

就來想死
eso700 發表於 2009-5-10 11:48:10 | 顯示全部樓層
[quote:7e667e61b2="AlexWong09"]早晨

就來想死[/quote]

早..

what's wrong?
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-11 03:30:10 | 顯示全部樓層
失眠 :evil:
wensontony 發表於 2009-5-11 07:24:57 | 顯示全部樓層
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-11 18:05:18 | 顯示全部樓層
呵欠
wensontony 發表於 2009-5-12 05:41:09 | 顯示全部樓層
早 8)

本帖子中包含更多資源

x
wensontony 發表於 2009-5-12 12:07:21 | 顯示全部樓層
泰哥問你的全頻單體有咩消息呀!
wensontony 發表於 2009-5-12 21:08:40 | 顯示全部樓層
呵欠~~~
eso700 發表於 2009-5-12 21:45:28 | 顯示全部樓層
- 呵~~~欠  ](*,) -
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-12 21:54:06 | 顯示全部樓層
[quote:11a0e28df7="老五"]泰哥問你的全頻單體有咩消息呀![/quote]

你地有幾多人要?
wensontony 發表於 2009-5-12 22:46:59 | 顯示全部樓層
[quote:315c2e71a4="AlexWong09"][quote:315c2e71a4="老五"]泰哥問你的全頻單體有咩消息呀![/quote]
你地有幾多人要?[/quote]
我通知泰哥聯絡你啦
wensontony 發表於 2009-5-12 22:50:16 | 顯示全部樓層
[quote:6d7dc97964="esoteric"]- 呵~~~欠  ](*,) -[/quote]
[-X
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-12 22:55:39 | 顯示全部樓層
如果有八對十對,應可以平過網上訂
timmywan 發表於 2009-5-13 00:04:35 | 顯示全部樓層
你身體好返D未?
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-13 00:13:18 | 顯示全部樓層
[quote:99e16ffbd1="timmywan"]你身體好返D未?[/quote]

Ok.可以啦!

批零件應這兩天到我家,

零件一到就可以整埋對喇叭.
wensontony 發表於 2009-5-13 06:01:15 | 顯示全部樓層
早~~

收pm [-o<

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-13 06:16:43 | 顯示全部樓層
[quote:ef092b4528="老五"]早~~

收pm [-o<[/quote]

早晨

睇左
wensontony 發表於 2009-5-13 08:09:56 | 顯示全部樓層
[quote:9e521da66b="AlexWong09"][quote:9e521da66b="老五"]早~~
早晨
睇左[/quote]
又有新貓
 樓主| AlexWong09 發表於 2009-5-13 09:06:20 | 顯示全部樓層
[quote:dc73adb764="老五"][quote:dc73adb764="AlexWong09"][quote:dc73adb764="老五"]早~~
早晨
睇左[/quote]
又有新貓 [/quote]已覆
alfcat 發表於 2009-5-13 13:07:45 | 顯示全部樓層
又有新貓  

^^^^^^^^^

?? 真貓 定是你們的暗語?

CAT
wensontony 發表於 2009-5-13 13:30:14 | 顯示全部樓層
[quote:5478ea2d6a="AlexWong09"][quote:5478ea2d6a="老五"][quote:5478ea2d6a="AlexWong09"][quote:5478ea2d6a="老五"]早~~
早晨
睇左[/quote]
又有新貓 [/quote]已覆[/quote]
要求貓左比你!出份圖比人睇下啦
wensontony 發表於 2009-5-13 13:34:47 | 顯示全部樓層
[quote:6bc59f4552="alfcat"]又有新貓  
^^^^^^^^^
?? 真貓 定是你們的暗語?
CAT[/quote]
暗號~~~卡卡
不過禾跟野貓同一空間生活左5年,還是住得近可老死不相往還距離好遠 :