Sonos Music player-CONNECT

Mlfan2012 發表於 2012-5-20 13:37:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

以前一直好抗拒通过网络播放出离的音源, 總觉得比CD讯源低皮多. 通过电脑SOUND CARD USB出嘅仲差别大. 但事实却唔系自己所认为. 偶然有次带咗部"CONNECT" 返家, 接上屋企网络, 唔需一阵马上驳到全世界各种免费音乐电台, 選好自己喜欢嘅音乐频道后就源源不停咁播,无广告系度炸乱歌柄. 再离就系可以联入电脑里面iTune Library 或者任何music server, 通过手机或ipad预先装好嘅Sonos 软件, 系屋企去到边都可以无线控制转台選歌, 音量高低频调度等功能. 音源通过数码光籤或者coaxial 外接DAC, 出离的音质及声道分格可比美cd机. 改变咗自己主观性对网络音源差嘅观念, 其实如果接部好嘅解码器, 网络数码音源无妨系多咗个選择.

想问下呢度边位师兄有听问或玩过呢件音源配件呢?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
i886 發表於 2012-5-20 18:26:08 | 顯示全部樓層
 樓主| Mlfan2012 發表於 2012-6-5 17:07:28 | 顯示全部樓層
回復  Mlfan2012

For your reference, KK Sir 勁作~

192KHz 24bits USB bit stream converter ...
i886 發表於 2012-5-20 18:26

多谢佛头兄又一好转介, 不过小弟目前用紧呢部作主打. 唔敢讲话diy无好嘢, 只系小弟要求高, 唔好讲自组件, 就算其他名厂嘢都满足唔到我. .

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x