查看: 18497|回復: 38
打印 上一主題 下一主題

sorry!

dynamicdog 發表於 2007-3-26 19:05:03 | 顯示全部樓層

Re: 請教影音分家的問題???

你部機有Bug! 搵KK Sir 搞搞佢啦

[quote:c720d75e1a="hifi1663"]各位您好!小弟hifi1663,先前寫過文章,來請教有關HIFI的問題,得到了好多關於音響的寶貴意見,跟據您們的意見,影音要分家,我就買了一部純CD的CD PLAYER機來聽,牌子是(夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好,加上升頻處理方面,(44.1KHZ和88.2KHZ和176.4KHZ),我猛噤升頻D掣,都冇反應,音色一樣,冇加冇減,我想請問聲,是否我部CD33E機有捐壞?點解噤升頻的掣,都沒有反應,音色一樣,冇升冇降,請各位前輩,俾些意見!多謝!唔該! :shock:[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-26 19:08:33 | 顯示全部樓層

Re: 請教影音分家的問題???

不如掉落海算了, 無眼屎仲乾淨
:
[quote:9937660731="hifi1663"](夢幻之聲 MHZS-CD33E),但發覺音色方面,都不夠我部只值幾佰蚊的DVD機的好[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-28 14:26:22 | 顯示全部樓層
呢位大哥, 你真係講笑啦

部機要: 要煲二三十個鐘先會好聲D,其次換條好少少電源線都有好大幫助

煲完二三十個鐘, 都唔會識飛, 最多無咁硬聲,

換條好少少電源線? $5-600 or $5-6000? 換機升級算吧, 仲實際

[quote:07fa173eeb="fwy008"]hifi1663 兄你好,本人也是用CD33E的,此機不過仟幾蚊, 算係入門級,但不只於連幾佰蚊部DVD機都不如,首先佢係膽CD機,你要煲二三十個鐘先會好聲D,其次換條好少少電源線都有好大幫助,同你說升頻問題,此機在播放時不能升頻的,你先停播後才可以升或降頻的,同玩音響平有平玩,貴有貴玩,希望玩得開心D就可以.[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-28 14:29:05 | 顯示全部樓層
驚咩?

Hi Fi Fever 網友好斯文, 唔會有口舌之爭

要嘈交, 要小人, 去 r33啦

[quote:32b53841d6="DUALXEON"]開始有味及廣告來.Stephen大哥我閃先,免有口舌之爭,贏了無為,你自己悻衫.[/quote]
dynamicdog 發表於 2007-3-28 14:30:36 | 顯示全部樓層
stephen2k大哥,
我地繼續叫1663換機, 買Wadia

[quote:7a7042bc66="stephen2k"]部機噤屎都有人會買

[quote:7a7042bc66="DUALXEON"]開始有味及廣告來.Stephen大哥我閃先,免有口舌之爭,贏了無為,你自己悻衫.[/quote][/quote]