查看: 170737|回復: 134

鄧麗君歌迷請進

fy 發表於 2005-11-19 02:55:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
歡迎各同好將鄧麗君CD、黑膠或收藏品等貼到此處

以下係有關鄧麗君既網址。

http://www.hpmix.com/home/yoidore/AI12.htm

http://jaffery.diy.myrice.com/Japanese.htm

http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/search-handle-url/index=music-jp&field-keywords=%E3%83%86%E3%83%AC%E3%82%B5%E3%83%BB%E3%83%86%E3%83%B3/ref=xs_ap_l_xgl15/250-5438864-0138660

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
kermit 發表於 2005-11-20 18:02:15 | 顯示全部樓層
Thanks for sharing.
 樓主| fy 發表於 2005-11-21 01:57:35 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

璨麗的鄧麗君1
Taurus TACL-2358
呢隻璨麗的鄧麗君1我好鐘意,因為好靚聲又有多首名曲。

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-21 02:05:32 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

璨麗的鄧麗君2
Taurus TACL-2359
呢隻璨麗的鄧麗君2我都好鐘意,都好靚聲,不過啲歌唔夠璨麗1出名。

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-21 02:14:27 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君NHK 1985演唱會
Taurus 32TX-1030
鄧麗君最靚聲演唱會

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-21 02:20:56 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君中國語[全曲集]1986年舊版
Polydor H32P-20134
中國語[全曲集]我都好鐘意,因為全隻碟歌曲都好聽,錄音好正!

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-21 02:30:32 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 - 淡淡幽情
OMAGATOKI SC-61011 & Taurus TACL-2400

本帖子中包含更多資源

x
seikomatic 發表於 2005-11-22 12:33:25 | 顯示全部樓層
Really a fan !!!
 樓主| fy 發表於 2005-11-22 21:52:43 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君全曲集
Taurus TACL-2397

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-22 21:57:25 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 - 何日君再來
Taurus TACL-2404

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-24 00:32:27 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

可愛的鄧麗君 1
Taurus TACL-2411

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-24 00:35:28 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

可愛的鄧麗君 2
Taurus TACL-2412

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-25 02:02:51 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 - 響往的旋律
Taurus TACL-2429-30

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-25 19:53:27 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 - 中國語Best 2000 Series
Polydor POCH-1205

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-26 21:39:22 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 - 情人的關懷
Polydor POCH-1287

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-11-28 01:55:19 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 - 永遠の歌聲 VOL.2
Polydor POCH-1534.5.6

本帖子中包含更多資源

x
ewcl 發表於 2005-11-29 09:13:38 | 顯示全部樓層

鄧麗君

買晒要幾錢.
 樓主| fy 發表於 2005-11-29 21:26:24 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

ewcl

以上鄧麗君CD是我在多年前平均以百多元一張購入的,現在我也不知要多少錢。
以下提供數個網址供各位參考:

http://www.hpmix.com/home/yoidore/AI12.htm

http://jaffery.diy.myrice.com/Japanese.htm
 樓主| fy 發表於 2005-11-29 21:34:05 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

如要購買鄧麗君日版CD:

可以係灣仔東方壹發發商場二樓或糖街銅鑼灣廣場三樓有間專賣日本CD既店鋪叫該店代你尋找。

http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/search-handle-url/index=music-jp&field-keywords=%E3%83%86%E3%83%AC%E3%82%B5%E3%83%BB%E3%83%86%E3%83%B3/ref=xs_ap_l_xgl15/250-5438864-0138660

http://search3.auctions.yahoo.co.jp/search?sb=desc,cat&desc=%a5%c6%a5%ec%a5%b5%a1%a6%a5%c6%a5%f3&cat=22192&auccat=22192&acc=jp&f=0x12&alocale=0jp&mode=1
ewcl 發表於 2005-11-29 22:10:54 | 顯示全部樓層

Re: 鄧麗君歌迷請進

[quote:616ce6ce06="fy"]歡迎各同好將鄧麗君CD、黑膠或收藏品等貼到此處

以下係有關鄧麗君既網址。

http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/search-handle-url/index=music-jp&field-keywords=%E3%83%86%E3%83%AC%E3%82%B5%E3%83%BB%E3%83%86%E3%83%B3/ref=xs_ap_l_xgl15/250-5438864-0138660[/quote]

上星期2000靚歌歐瑞強.....有黎瑞恩唱她的歌..都ok wor. 有興趣可到香港電台第二台重溫. :
 樓主| fy 發表於 2005-11-29 22:44:00 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

ewcl,

上星期2000靚歌歐瑞強.....有黎瑞恩唱她的歌..都ok wor. X 2

黎瑞恩唱又見炊煙唱得幾好聽!
ewcl 發表於 2005-11-29 23:25:27 | 顯示全部樓層

Re: 鄧麗君歌迷請進

[quote:2714f44625="fy"]ewcl,

上星期2000靚歌歐瑞強.....有黎瑞恩唱她的歌..都ok wor. X 2

黎瑞恩唱又見炊煙唱得幾好聽![/quote]

黎瑞恩其實是我年輕時的偶像.. :wink:
 樓主| fy 發表於 2005-12-8 00:04:42 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

鄧麗君 Best & Best
Polydor POCH-1565-6

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2005-12-18 23:05:14 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

Teresa Teng Top Ten

NU Taurus TACL-2509

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-2 18:28:51 | 顯示全部樓層
鄧麗君的歌我都很喜歡聽,黑膠和CD都各有優點,這一張雖然聽不懂日文,但聲音都不錯!

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-2 18:31:43 | 顯示全部樓層
但只得四首歌

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-2 18:37:38 | 顯示全部樓層
睇埋封底,日本碟的印刷很認真,唔聽得都睇得!

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2006-2-3 22:24:13 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

hibon兄

有時間請貼多啲鄧麗君黑膠、CD或收藏品俾小弟開吓眼界!
hibon 發表於 2006-2-4 00:16:56 | 顯示全部樓層
fy師兄有禮,小弟現正在班門弄斧,請勿見怪,見到師兄的珍藏,真是噗為觀止,口水直流。既然大家興趣相同,看看有沒有滄海遺珠,大家研究一下,不失為一件美事,對嗎?
hibon 發表於 2006-2-4 18:50:12 | 顯示全部樓層
這是小弟收藏的圖案碟

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-5 11:50:51 | 顯示全部樓層
鄧麗君最後出版的LP和CD

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2006-2-6 00:39:05 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

hibon兄

呢隻碟有啲乜歌?
hibon 發表於 2006-2-6 19:12:58 | 顯示全部樓層
fy師兄 呢隻碟有這些好歌。

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 19:49:34 | 顯示全部樓層
這一張LD是我比較喜歡的封面之一,攝影好正。

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 19:51:22 | 顯示全部樓層
睇埋封底,一樣咁正。

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 20:41:59 | 顯示全部樓層
又係日本歌

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 20:43:04 | 顯示全部樓層
封底

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 20:45:51 | 顯示全部樓層
全曲集92''

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 20:47:01 | 顯示全部樓層
全曲集92''封底

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-7 20:56:41 | 顯示全部樓層
圖案碟之二

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-8 19:35:53 | 顯示全部樓層
愛人CD和LP,當然是LP錄音靚喇,人靚聲甜!

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-8 20:49:39 | 顯示全部樓層
償還中國語盤,都收藏了很久,十多年了。

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-8 20:55:34 | 顯示全部樓層
償還封底

本帖子中包含更多資源

x
 樓主| fy 發表於 2006-2-8 21:24:14 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

hibon

呢隻償還我都好有興趣,如有多一只請讓俾小弟!

hibon 發表於 2006-2-9 19:02:06 | 顯示全部樓層
fy兄

償還得一隻,有多一定讓給你的! Sorry!
 樓主| fy 發表於 2006-2-9 23:59:30 | 顯示全部樓層

鄧麗君歌迷請進

hibon兄,

Thanks!
seikomatic 發表於 2006-2-10 16:48:22 | 顯示全部樓層
fy 哥有冇留意鄧麗君第一隻廣東碟,迷哥你應該有瓜?
hibon 發表於 2006-2-10 19:23:46 | 顯示全部樓層
鄧麗君第一張國語碟LP。

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-10 19:28:27 | 顯示全部樓層
鄧麗君第一張廣東碟*勢不兩立

本帖子中包含更多資源

x
hibon 發表於 2006-2-10 20:47:37 | 顯示全部樓層
圖案碟之三

本帖子中包含更多資源

x