打印 上一主題 下一主題

請問音響牌子的問題

chung0458 發表於 2007-8-21 15:20:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
唔該有無大大有介紹一些牌子既網俾我睇呀~~

我想問以下的牌子是不是雜牌好不好買得過嗎??

BOW

ZHILI

HWAMAO

FIDEK

AR

BOSTON

請各位大大幫幫手
dynamicdog 發表於 2007-8-25 13:54:13 | 只看該作者
AR  以前好叻

BOSTON  聽過下

BOW ???   B&W  就出名

其他就 :roll: ....................
dickhk888 發表於 2007-9-7 16:07:20 | 只看該作者
AR : very good for their earlier product AR1 and AR2
boston : THX speaker

others : 中共產品......,可以去填海 !
ozrayyau 發表於 2007-9-8 14:06:02 | 只看該作者
**others : 中共產品......,可以去填海 !**

Ha? :shock:

What's 中共產品? can you tell me?
Thank you!!
ewcl 發表於 2007-10-3 14:27:10 | 只看該作者

Re: 請問音響牌子的問題

[quote:02e1792333="xxtractorxx"]唔該有無大大有介紹一些牌子既網俾我睇呀~~

我想問以下的牌子是不是雜牌好不好買得過嗎??

BOW

ZHILI

HWAMAO

FIDEK

AR

BOSTON

請各位大大幫幫手[/quote]

Boston Acoustics 以前有過一對喇叭,要成萬銀, ok lar .
hksam 發表於 2007-11-8 16:14:10 | 只看該作者

回覆ewcl

現時流行揚聲器牌子: Dynaudio, Sonus Faber, B&W 全是歐洲產品, 最緊要試聽及比較價錢, 你提及的牌子在香港差不多已被淘汰, 因他們的音質比不上以上歐洲的牌子