查看: 18307|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

sonus faber grand piano home 同好會

ewcl 發表於 2005-11-28 21:38:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
:roll:

同級中最靚仔, 聽小品一流. :roll:  :wink:
 樓主| ewcl 發表於 2005-11-29 21:45:59 | 只看該作者

Re: sonus faber grand piano home 同好會

[quote:c9a9c1c5e9="ewcl"]:roll:

同級中最靚仔, 聽小品一流. :roll:  :wink:[/quote]

現在新出的款式就未試過, 不過真係貴左好多. :cry:
 樓主| ewcl 發表於 2005-11-29 23:39:01 | 只看該作者

Re: sonus faber grand piano home 同好會

[quote:7377f4f13e="ewcl"][quote:7377f4f13e="ewcl"]:roll:

同級中最靚仔, 聽小品一流. :roll:  :wink:[/quote]

現在新出的款式就未試過, 不過真係貴左好多. :cry:[/quote]

不過都想試下pmc ib1,ib2, focus audio fs788, dynaudio c2. 但無銀.
wutoo 發表於 2005-12-14 02:40:26 | 只看該作者
未聽過呢對喇叭的聲,唔敢講任何評語,在上一次音響展度錯過o左,希望下次有機會再聽聽。
但對頂級就見過,嘩問價之後就掉頭走,24萬呢個價錢玩唔起喇。
 樓主| ewcl 發表於 2005-12-19 16:11:55 | 只看該作者
[quote:15f8c024dc="wutoo"]未聽過呢對喇叭的聲,唔敢講任何評語,在上一次音響展度錯過o左,希望下次有機會再聽聽。
但對頂級就見過,嘩問價之後就掉頭走,24萬呢個價錢玩唔起喇。[/quote]

說得對. :  :  :
kkky 發表於 2006-1-16 18:58:18 | 只看該作者
我都在用唔錯,前面的噐材越高檔出來的聲音越靓.人聲,小提琴最出色.      
kkky 發表於 2006-1-16 19:01:13 | 只看該作者

[quote:dce7c67801="ewcl"][quote:dce7c67801="ewcl"]:roll:

現在新出的款式就未試過, 不過真係貴左好多. :cry:[/quote]

新出的型號商業味太重. :shock:  :shock:  :shock:
 樓主| ewcl 發表於 2006-1-16 21:34:48 | 只看該作者

[quote:de5ec34103="kkky"][quote:de5ec34103="ewcl"][quote:de5ec34103="ewcl"]:roll:

新出的型號商業味太重. :shock:  :shock:  :shock:[/quote]

kkky hing,

可否說說你現在的器材? :
kkky 發表於 2006-1-22 21:56:38 | 只看該作者
  我的器材

音箱        世霸大钢琴
    前级        THORENS  TTA2300
      后级        TACT  SDA2175
      CD机       MERIDIAN  588
      DVD机      SONY-S9000ES

EWCL 你有冇分析高啱搭配的信號線推薦,我現在的組合是分析力唔夠。
 樓主| ewcl 發表於 2006-2-8 14:19:21 | 只看該作者
[quote:dbedaf1f79="kkky"]  我的器材

音箱        世霸大钢琴
    前级        THORENS  TTA2300
      后级        TACT  SDA2175
      CD机       MERIDIAN  588
      DVD机      SONY-S9000ES

EWCL 你有冇分析高啱搭配的信號線推薦,我現在的組合是分析力唔夠。[/quote]

但我已覺得很正啦 :
dynamicdog 發表於 2006-6-7 00:35:02 | 只看該作者
ewcl 兄:
你都用緊sonus faber grand piano home ??
 樓主| ewcl 發表於 2006-6-10 00:59:54 | 只看該作者
[quote:43669f091e="dynamicdog"]ewcl 兄:
你都用緊sonus faber grand piano home ??[/quote]

yes ar, 不過要儲錢upgrade d 器材.
kkky 發表於 2007-6-11 19:18:50 | 只看該作者
最近又把前級換了,是AYRE K-5XE
 樓主| ewcl 發表於 2007-6-13 16:41:20 | 只看該作者
[quote:4619b84e21="kkky"]最近又把前級換了,是AYRE K-5XE[/quote]

好野喎 :shock: